käyttäytymistä ja isolla lusikalla kaavittavaa!

Sunnuntai 21.7.2024 klo 22.49


Tämän päivän suuruutinen taitaa olla se, että Yhdysvaltain presidentti Joe Biden luopuu demokraattien presidenttiehdokkuudesta. Biden kannattaa tilalle Kamala Harrista maansa seuraavaksi presidentiksi.

Mikäs sana tähän nyt taas parhaiten sopisi? Eikös se ole tämä: simmottis!

Hyvä päätös! Vaikka Kamalasta en tiedä sanoa, onko sopiva vai ei. Ehkä ei. Ehkä sittenkin.

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on varmaan nyt enemmän kuin tyytyväinen. Ihmettelen vaan sitä, kuinka paljon toista ihmistä saa haukkua julkisesti ihan vaikka miksi. Trump ei ole sanojaan säästellyt, kun on esim. Kamalaa haukkunut.

Yhdysvalloissa saisivat ottaa mallia suomalaisista pressanvaaleista. Meillä viimeisimmät oli tämän vuoden alussa. Oli ehdokkaita ja pilvin pimein tilaisuuksia kuunnella, mitä mieltä kukakin oli, jos presidentiksi valittaisiin, mutta eivät ehdokkaat noin käyttäytyneet kuin mitä Trump. Ihan kamalaa!

--

Muutaman päivän takainen uutinen, toinen suuruutinen, oli ja on, että hallituksen eteenpäin ajama Länsirata-hanke ei saanut yhtään rahaa Euroopan unionilta.

VoiVoi sentäs ja simmottis! Nolo juttu, kun EU:ssa osataan käyttää laskukonetta paremmin kuin täällä meillä. Rahaa ei tullut, sillä Helsinki–Turku-raidehanketta ei pidetä taloudellisesti kannattavana. Ottavainen kyl yrittää vielä venkuttaa ihan jotain muuta!

Nyt toivoisi, että pääministeri Petteri Orpo ottaisi lusikan oikeaan käteensä, eikä mitään pikkulusikkaa, vaan ison sellaisen, ja ilmoittaisi, että tunninjuna-länsirata -toohotus kaavitaan roskikseen. 


Kommentit

21.7.2024 23.02  Marjatta

Presidenteistä: Kuinka moni pystyy tähän, mitä meitin nykyinen?

"KUUSAMOSSA kisattiin lauantaina alamäkiuinnissa. Oulankajoessa uitava Oulangan Downhill Swim -tapahtuma kokosi Oulangan kansallispuiston maisemiin kovan luokan avovesiuimareita.

Osallistujien joukossa oli myös valtakunnan ykköspari, presidentti Alexander Stubb ja hänen puolisonsa Suzanne Innes-Stubb.

Tapahtumassa on valittavissa kaksi matkaa, pidempi 24 kilometrin uinti tai lyhyempi 12 kilometrin reitti. Presidentti ui pidemmän matkan, kun taas hänen vaimonsa oli ilmoittautunut lyhyemmälle reitille.

Stubb ui 24 kilometriä 4,5 tunnissa."

Simmottis!

Uutisen kaappasin Ilta-Sanomista.

23.7.2024 9.32  Sivujasi Seuraava

Tsemppiä Harrisille!

30.7.2024 21.35  Mammast Kylält

Tästä Stubbin vedosta tuli ihan edesmennyt presidenttimme Kekkonen mieleen. Hänkin hiihteli ja samoili Lapissa ja Kainuussa kansan lähellä ja toimitti hän parannuksiakin pohjan perukoiden asukkaille. Ja nyt on Stubbi kunnostautunut Pariisin kisoissa olemalla kilpailijoidemme lähellä onnistumisen ja epäonnen hetkillä. Hyvä Stubbi, pisteet nousee, edustavina olivat myös Macronin vastaanotolla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini