saiskos lisää rahaa?

Sunnuntai 9.6.2024 klo 21.10


Jatkoa edelliseen blogiin.

No sitten tämä: Lisämääräraha investoinnit 2024, teknisten palvelujen hankkeet

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto myöntää lisämäärärahan 700 000 euroa investointiprojektille 9434 Tehdaskadun / Tehdaskujan / Meriniitynkadun kiertoliittymä, sekä 700 000 euron lisämäärärahan kohtaan pitkäaikaisten lainojen lisäys.

Vuoden 2024 talousarvioissa on varattu määräraha Tehdaskadun / Meriniitynkadun kiertoliittymän ja Tehdaskujan rakentamista varten. Alueelle on tulossa uusi poliisitalo, jonka vuoksi nykyisiä liikennejärjestelyjä on parannettava ja rakennettava kokonaan uusi katu (Tehdaskuja). Hanke on teknisen lautakunnan investointiohjelmassa kohdassa 9434 Tehdaskadun / Tehdaskujan / Meriniitynkadun kiertoliittymä ja hankkeelle on varattu määrärahaa 600.000 euroa

Hanke oli urakkalaskennassa ajalla 8.-25.4.2024. Saadut tarjoukset ylittivät hankkeelle varatut määrärahat. Syksyllä 2023 määrärahan tarvetta arvioitaessa hankkeen suunnittelu oli vielä kesken. Näin ollen kokonaisuus arvioitiin liian alhaiseksi ja varatut määrärahat eivät tule riittämään. Syitä hinnan nousulle ovat suunnittelualueen laajuuden kasvaminen sekä yleisen kustannustason nousu mm. työkonepalveluiden tehdyn indeksikorotuksen johdosta. Suunnittelualuetta oli perusteltua kasvattaa, jotta liikennejärjestelyistä saadaan sujuvat. Hankkeeseen yhdistettiin myös Meriniitynkadulla olevan Sokerisillan tulopenkereen painumien korjaus kevennysrakenteella. Lisäksi katuympäristön osalta haluttiin panostaa normaalia korkeampaan tasoon mm. viherrakentamisen ja valaistuksen osalta.

Tehdaskadun//Tehdaskujan/Meriniitynkadun kiertoliittymän rakentaminen liittyy kaupungin ja Senaatti-kiinteistön väliseen maankäyttösopimukseen koskien poliisitalon rakentamista ja sopimuksen asettamiin liikennejärjestelyvelvoitteisiin.

Hankkeen kokonaiskustannukseksi on suunnitteluineen edellä mainituista syistä johtuen arvioitu noin 1,3 miljoonaa euroa. Summa ylittää teknisen lautakunnan talousarviossa varatun määrärahan 700 000 eurolla.

On se vaan kummaa, miten joissain kaupungin asioissa asiat etenevät noin vaan. Seuraavassa kohdassa on Salon jäähallin investointi. Eiköhän se ole jo tässä vaiheessa selvää, että 9 miljoonaa rahaa ei riitä mihinkään! 

Teema on: laitetaan nyt vaan jotain esille. Onhan tästä hallin tarpeesta juttua ollut. Ei sen esityslistalla nyt niin täydellistä tartte olla. Kyllä sitä sitten myöhemmin voidaan päivittää/täydentää/korjata.

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle jäähalli-investoinnin hyväksymistä sekä hankkeen liittämistä Salon investointiohjelmaan vuosille 2025-2026.

Sanonko noille edelläoleville aamen vai simmottis?

Montako kertaa olen mahtanut kysyä, milloin Salo -city saa monitoimisen KulttuuriTalon?


Kommentit

9.6.2024 21.17  Marjatta

Muutama blogi taaksepäin patistin vapaa-ajan lautakuntalaisia:

"Menkääs lautakuntalaiset Näkkäriin opintokäynnille.

Jos Näkkäri on teidän mielestänne ok paikka esim. tanssin ja musiikin esittämiseen, niin taitaa olla aika mennä silmä- ja korvalääkärille! Tai no, eivät nekään tässä auta. Tila ei todellakaan em. esityksiin toimi ja miks toimisi, koska se on luentosaliksi tarkoitettu paikka.

Tanssin ja musiikin esitykset pitää, ne pitäisi saada nykyisestä lattiatasosta paljon, paljon, paljon korkeammalle. Ja akustiikallekin tarttis tehdä jotain!"

9.6.2024 21.22  Mammast Kylältä

Joku esitti tai muistutti myös Tupurin palaneen päiväkodin tilalle uuden rakentamista. Anjalan päiväkoti on pieni ja siis ahdas, e i k ö sitä voitais laajentaa???? Lapsillekin luontevampaa kasvaa tulevan koulunsa lähellä. Jos nimittäin lapsiperheitä Saloon toivotaan.

9.6.2024 23.28  Marjatta

Joku vissiin jo ihmettelee, miks en tarkastuslautakunnan arviointikertomuksesta, henkilöstö- ja hyvinvointiraporteista 2023 mitään sano. Tai tilinpäätöksestä. Ja onhan tuolla listalla ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelmakin.

Annan niiden nyt olla.

Arviointikertomusta kyl katson "sillä silmällä", kun hallitus antaa vastineensa syksyllä 2024. Ja muuten: Eivät liikennevalot mikään uus juttu ole. Käytössä oli silloin, kun minä lautakunnassa istuin. Meillä oli vielä yks väri enemmän. Se oli musta. Mieti, mitä se mahtoi tarkoittaa!!

4.9.2024 17.23  Lukija

Tokkopa Tupuria korjataan, odottavat kaikessa hiljaisuudessa lasten vähenemistä lähivuosina koulun puolelta ja ottavat sitten tyhjeneviä koulun tiloja Anjalan päiväkodin käyttöön. Siihen asti lapset ovat ne jotka kärsivät kun tilat on suunniteltu koululaisille. Nyt tuli juuri tiedote jossa eskareilta kiellettiin reppujen tupnti naulakoihin kun eivät mahdu, ja ehdotettiin että unileluja ja vaihtoalusvaatteita voi repun sijaan säilyttää samassa muovilaatikossa jossa käytettyjä kuravaatteita säilötään. Eipähän tarvitse ostaa lokerollisia naulakoita lasten käyttöön.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini