kui tämmöttis?

Perjantai 30.8.2024 klo 23.51


Salon kaupunki ei enää luota tilintarkastajaansa, ja nyt sopimus halutaan purkaa – Nosti keväällä esiin ”miljoonaluokan virheet”

Noin lukee Salon Seudun Sanomissa! Ja kaupunginvaltuuston esityslistalta löytyy tämmöstä:

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2024653-8

Kaupunginvaltuusto päättää, että:

1. Valtuusto päättää purkaa Salon kaupungin ja TALVEA Julkishallinnon Palvelut Oy:n välisen 1.6.2023 allekirjoitetun tilintarkastuspalvelujen hankintaa koskevan sopimuksen päättymään heti.

2. Valtuusto päättää 2.1. erottaa TALVEA Julkishallinnon Palvelut Oy:n Salon kaupungin tilintarkastajana ja 2.2. antaa Tilintarkastusvalvonnalle tämän päätöksen valmistelusta ilmenevän selvityksen tilintarkastajan erottamisesta ja sen syistä.

Pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta heti kokouksessa.

VoiVoi sentäs!

28.1.2023 Talvean tuloa ihmettelin ja kirjoitin mm.

--

68 770 rahalla/vuosi kaupungin tilintarkastusfirmaksi esitetään Talvea Julkishallinnon Palvelut Oy.

Niin kauan kun minä muistan hommat on hoitanut BDO Audiator Oy.

Talvea tulee Oulusta! Matkaa on, mutta kait nuo tehtävät lakisääteisen tilintarkastuksen ja tytäryhteisöjen sekä hankkeiden tarkastuksen, kokouksiin osallistumisen ym. osalta sujuvat, mutta silti.Taitaa olla taas pare,kun en sano mitään enempää. Oululaisten tarjous on vienyt voiton, ei siinä mitään. Aika näyttää, miten hommat sujuvat! Puolin ja toisin!

--

Keväällä 2024 saatiin esimakua Talvean toiminnasta, sillä tilintarkastaja oli löytänyt puutteita kaupungin toiminnasta  https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2024/05/09/46281 .

Nyt ollaan näköjään siinä pisteessä, että Talvean päävastuullinen tilintarkastaja ja kaupungin tarkastuslautakunta ovat niin kutsutusti "napit vastatusten". Tarkastuslautakunta moittii tilintarkastajaa mm. epäasiallisesta ja epäammattimaisesta käytöksestä tilintarkastustoimen hoitamisessa. Moitteita annetaan myös sopimusehtojen rikkomisesta.   

Sanonpa uudemman kerran, jotta VoiVoi sentäs. "Kui täsä tämmöttis kävi?"


Kommentit

31.8.2024 0.43  Marjatta

Tarkoittaako tämä sitä, että tarkka saa olla, mutta ei liian tarkka!!

31.8.2024 9.09  Sivujasi Seuraava

Tilintarkastaja on ilmeisesti suuttunut kaupungin eri elinten päätöksenteosta tai päättämättömyydestä. Luin uudelleen keväisen tilintarkastuskertomuksen. Kiitos linkistä. Asiat voi riidellä, mutta ei siihen ihmisten välisiä kemioita saisi sotkea. Tuskin tässä tilintarkastaja pääsyyllinen on. Onpa nolo juttu kaupungille.

31.8.2024 9.12  Kaupungin asukas

Taitavat Salon päättäjät kovin herkkähipiäisiä olla, kun ottavat nokkiinsa tilintarkastajan huomautuksista.
Kaupunkilaisena mielipiteeni on, että kyllä Salon kaupungin toimet vähän tuuletusta tarvitsevatkin. Ulkopuolinen kun yleensä näkee asiat paremmin.
Moni päätöskään kun ei palvele kaupungin asukkaita.
Eikö kaupunki ole asukkaita varten.?

31.8.2024 9.48  Marjatta

Salon Seudun Sanomissa on mm. näin:

"Lautakunta muistuttaa, että tilintarkastajan on asennoiduttava tarkastettaviinsa asiallisesti ja arvostavasti. Se muistuttaa, että tilintarkastajan on pyrittävä tarkastuskohteessa toimiviin ihmissuhteisiin, mutta säilyttämään tarpeellisen etäisyyden varmistaakseen riippumattomuutensa."

Mites on? Voi tätä niinkin päin kysyä, että onko kaupunki itse päätöstenteollaan ollut asiallinen ja arvostava! Esim. vaikkapa vanhustenhoito. Silloin kun toiminta oli vielä kaupungin järjestämää, niin eihän mihinkään saanut moitteita esittää. Virkamiesten ehdotukset ja esitykset olivat yhtä kuin laki. Asukkaita ja omaisia ei juur kuultu. Sama meno jatkuu Varhassa.

Tosi nolo sotku tästä tilien tarkastamisesta kaupungille nyt tulee! Pare olisi ollut, kun olisivat olleet hiljaa ja kestäneet nämä vuodet 2023-2024.

2.9.2024 18.08  Entinen tarkastusltk:n jäsen Uudeltamaalta

Eikö tilintarkastaja ja tarkastusltk. ole sitä varten, että se tekee ehdotuksia kaupungin toiminnan muuttamiseksi, jos se havaitsee virheitä kaupungin toiminnassa ja taloudessa. Mielestäni se on jopa hallituksen yläpuolella.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini