stopit kännyköille!

Maanantai 29.7.2024 klo 16.10


https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/kielletaan-kannykat/

Salon Seudun Sanomien tekstaripalstalle lehden lukijat nostavat melkein päivittäin esille asioita, tilanteita, tapahtumia ja voi todeta, jotta vähän kaikkeen sohaistaan. Kehutaan ja motkotetaan ja ehdotellaan, mitä tarttis tehdä ja mitä ei saisi tehdä!

Tänään pisti silmiini kännykät ja niiden käyttö.

Ensimmäinen tekstaaja toteaa, että ”Koulut alkavat ja Suomen eduskunta ja opetusministeriö pohtivat kännykän käyttöä vieläkin.”

Toinen tekstaaja toteaa: ”Hyvä, että mietitään kännykän käyttöä koulussa.” Tekstaaja jatkaa: ”Samoin voisi miettiä eduskunnan kyselytunnilla.” Edustajat selailevat puhelinta, eivätkä keskity keskusteluun.

Voin yhtyä tekstaajien kanssa samaan kuoroon. Ei se nyt kamalan kauhea päätös voi olla, jos kännyköiden käyttö kouluissa kiellettäisiin silloin, kun sitä ei opetuksessa tarvita.

Ja sama meininki eduskuntaan! Jos esim. kyselytunnilla edustaja keskittyy vain omaan kännykkäänsä, niin tuskin itse tunnista tai toisten edustajien kyselyistä jää mitään mieleen.

Minun mielestäni kouluissa kännykän käytöstä saisi päättää opettaja, eduskunnassa puhemies. Tietsikoitaan, tablettejaan varmaan tarvitsevat, mutta kännykkä ei mikään välttämättömyys voi olla.


Kommentit

29.7.2024 16.14  Marjatta

Pelkäävätkö kansanedustajat, että jos he puuttuvat radikaalisti kännyköiden käyttöön kouluissa, niin seuraavaksi heidän olisi pikkupakko miettiä omaa käyttöään?

30.7.2024 21.42  Mammast Kylält

Monessa maassa jo todettu ja käyttöön otettu, että ainakin tunneilla kännykät pois. On myös todettu sen rauhoittavan tuntien kulkua, kun keskitytään paremmin opettajan kuunteluun ja tehtävien suorittamiseen. Samoin on totta, että kirjoittamis- sekä lukutaidot ovat heikentyneet, lukemisen ymmärtäminen on erittäin tärkeää kirjallisten ohjeiden ymmärtämiseen. Kännyköiden kanssa on hävinnyt ihmisten henkilökohtainen kohtaaminen. Jos tämä suositus nyt menis läpi, kun Henriksson sitä vastusti.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini