kuka muistaa?

Torstai 5.9.2024 klo 20.03


 

Kuka mahtaa muistaa Salon seudun uutisia vuodelta 2010? No ei varmaan kovin moni.

Onneks meillä on Salkkari, tämä paikallislehti Salon Seudun Sanomat.

Minä kun kaikennäköistä kaiken aikaa kerään ja säästän, törmäsin KotoMuseossani 1.9.2010 lehteen ja otsakkeeseen: Perniöstä ja Suomusjärvestä tulee Salon kakkostaajamia.

Kyseessä oli kaupungin poliittisille päättäjille esitelty palveluverkkoselvitys. Salkkari kertoi selvitystä kaupunkilaisille.

Mm.

Kaupunki oli jaettu kolmeen osaan. Oli Merellinen Salo, Järvien Salo ja Jokien Salo. 

Taajamat oli jaettu neljään luokkaan. Halikon kirkonkylä, Märynummi, Perttelin ja Muurlan taajamat kuuluivat keskusta-alueeseen, Perniö ja Suomusjärvi olivat aluekeskuksia. 

Särkisalo, Kisko, Kiikala ja Kuusjoki olivat palvelukyliä ja koulukyliä olivat Perniön asema, Teijo, Meri-Halikko, Hajala, Vaskio, Hiisi ja Rekijoki.

Miltäs kuulostaa? Onko tullut sitä, mitä esiteltiin? Taidettiin ihan hyvillä mielin hyväksyäkin!

 


Kommentit

5.9.2024 20.24  Sivujasi Seuraava

Kukaan ei puhunut Junien Salosta.

5.9.2024 20.44  Silloinen valtuutettu

Joku valtuutettu kertoi minulle jälkeenpäin, ettei edes tiennyt, mitä oli tullut päätettyä!
Samassa palveluverkkopäätöksessä kun valtuustossa päätetttiin mm. Kajalakodin kohtalosta.
Aika pian taisi viranhaltijoilta unohtua tämä päätöksen toimeenpano, ei ainakaan näissä aluekeskuksissa ole paljon palveluita lisätty, vaikka niissä piti olla astetta paremmat palvelut, päinvastoin.

6.9.2024 10.41  Mammast Kylält

Harmaat muistikuvat on em. maininnoist, joilla kuntiamme yhteen oltti sitomass. Nippu tehti ja palvelut lähtivät hiipumaan ja ny Soten ja Varhan nimiss viedään sitt nekin vähät, mitä jäljell on ollu viäl. Sukupolvi, jonka me -40, -50 ja -60 luvulla syntyneet olemme synnyttäneet, ovat nyt päättäviss asemiss päättämäss täst kaikest. Misä men pieleen?

6.9.2024 11.08  Entinen kuntatyöntekijä

Pieleen meni siinä, että nykyiset viranhaltijat ja päättäjät eivät ymmärrä säästäväisyydestä mitään. Uutta ja hienoa täytyy kaiken olla, vaikka vanhempikin kelpaisi käyttäjille.
Entisissä kunnissa oli katottava hyvin tarkkaan, mihin on varaa talousarviossa.
Ensin lakisääteiset, sitten jos rahaa jäi, tuli muun toiminnan rahoitus.

9.9.2024 19.42  Mammast Kylält

Uutta on myös se, ett kysytä kaupunkilaisilt, mitä he h a l u a v a t, ja hehän haluavat kaikkea kivaa, vain taivas on kattona! Ja mitä väliä hinnalla, kaupunki maksaa. Ja ne ovat pääsääntöisesti nuoremmast pääst nä toiveitten esittäjät, oletan. Tuskin on ikätovereitani, (78), montaakaan toiveita ikäihmisten viihtyvyyteen ja hoivakotien määrään, esittämässä?Kymmeniä ja kymmeniä Suomen kaupunkeja ja isompia kuntakeskuksia kiertäneenä olen sattunut näkemään, miten on vanhoja punatiilisiä, isoja tehdaskiinteistöjä uusittu sisältä nykyajan käyttöön.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini