ongelmana vuokralääkärit

Maanantai 5.8.2024 klo 15.19


Hoitajat hermostuivat vuokralääkäreihin Salossa –  kaikkien osaaminen ja kielitaito ei riitä

https://www.sss.fi/2024/08/hoitajat-hermostuivat-vuokralaakareihin-salossa-kaikkien-laakarien-osaaminen-ja-kielitaito-ei-hoitajien-mukaan-riita/

Otsake kertoo ja nähtävillä olevat kommentit ehkä vielä enemmän.

Salossa on ajauduttu kierteeseen, jossa virkalääkäreitä on hakeutunut osa-aikatyöhön, jotta eivät joutuisi päivystämään. Se taas on johtanut siihen, että lääkäreistä on ollut pulaa virka-aikana. Kun lääkäreitä on vähän, päivystykset kasaantuvat yhä harvemmille.

Puutetta on yritetty korjata. Virkalääkärit on vaihdettu vuokralääkäreihin. He tulevat Terveystalosta. "Terveystalo vastaa siitä, että päivystyksessä on yksi vuokralääkäri arkisin kello 16–23 ja viikonloppuisin kello 08–23. Lauantaina ja sunnuntaina päivystysvuoroja tekevät myös virkalääkärit vuokralääkärin rinnalla kahdeksan tunnin ajan."

Voi sentäs. Katteeks ei käy työvuorojen suunnittelijoita, eikä hoitajia. Toivottavasti saavat työvuoroihin pian yhdet ja samat lääkärit.  

 


Kommentit

5.8.2024 15.25  Marjatta

Minä en kovin usein lääkäriä tarvitse. Enkä päivystystä. Onneks niin. Viimeks oli etukäteen varattu aika ja lääkäri ulkomaalaistaustainen. Oli määrä piikittää polvet. Hyvin piikitti ja hyvin sain hänen suomen kielestäänkin selvän. OmaKannassa olevan yhteenvedon kun luin, niin se oli enemmän kuin ok. Ei mitään ylimääräistä seliseliä, vaan selkeästi nykytila ja siihen suunnitelma. Kymppi plus lääkärille. Tais olla virkalääkäri.

6.8.2024 12.48  Mammast Kylält

Ku ihmissi, tutui tai tuntemattomi, on tapaillu torill , Plazass tai yksityitilaisuuksiss, nii helpoll puhe kääntyvä terveystilanteisiin, ikääntynei ku olla. Miten tyytymättömi ja harmistunei, (vihassi), kaikk ova siihe palvelu mitä ova saane, tai heitin tuttunsa. Etenki se, ku hoidettavi kuljetetta ympärs Turun seutuu, mist Varhan tietosivusto ilmotta petipaikan löytyvä. Ei ol ikäihmisill inhimillist, ett puoliso viedä vaikk Naantali nii toine ei hänt kattoma pääss. Näin on kerrottu.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini